Το anakata.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του anakata.gr στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

ΑΝΑΚΑΤΑ
0
0
0
s2sdefault

Αυτή η πλωτή πεζογέφυρα μπορεί να “ταξιδέψει” κατά μήκος ποταμών και ωκεανών σαν βάρκα.

Η σχεδιάστρια Margot Krasojevic συνέλαβε τη γέφυρα ως μια ευέλικτη δομή που μπορεί να διπλωθεί και να επεκταθεί έτσι ώστε να τοποθετείται με ευκολία κατά μήκος των αποβαθρών, να πλεύσει σε διαφορετικές θέσεις ή να τοποθετηθεί μόνιμα.

ploti gefira01

Η Krasojevic σχεδίασε μια πεζογέφυρα στον ποταμό Wulanmulun, που βρίσκεται στην πόλη Ordos, στην περιοχή της Kangbashi της Μογγολίας. Η γέφυρα SailBoat αποτελείται από ένα κύριο πλωτό τμήμα, τρεις διασταλτικές πεζογέφυρες και ένα τριπλό ιστίο από ανθρακονήματα. Το ιστίο μπορεί να χαμηλώσει και να ανυψωθεί από έναν περιστροφέα επιτρέποντας στη γέφυρα να λειτουργήσει σαν ιστιοφόρο για να φτάσει σε νέες θέσεις. Οι κυλινδρικοί στρόβιλοι διασταυρούμενης ροής λειτουργούν ως σχεδίες και βοηθούν στη σταθεροποίηση της αρχικής δομής.

ploti gefira1

Μια υδραυλική τηλεσκοπική δευτερεύουσα δομή υποστηρίζει τον πεζόδρομο που επεκτείνεται στο κύριο σώμα της δομής. Οι διαβάσεις είναι ευέλικτες και μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικά διαστήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η γέφυρα να μπορεί να μετακινηθεί σε διάφορα σημεία και θέσεις προσφέροντας ευελιξία στην χρήση της.

ploti gefira2ploti gefira3ploti gefira4ploti gefira5