Το anakata.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του anakata.gr στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

ΑΝΑΚΑΤΑ
0
0
0
s2sdefault
 
Δικαστήριο του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία αρνήθηκε να χορηγήσει στην Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος άδεια τοποθέτησης διαφήμισης για τις υπηρεσίες της Εκκλησίας στα προάστια της πόλης.

ekklisia makaronoteratos

Η Εκκλησία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, (Flying Spaghetti Monster) αποτελεί παρωδία θρησκείας, που σατιρίζει τις καθιερωμένες θρησκείες και ιδίως τον Δημιουργισμό, που προσπαθεί να δώσει θρησκευτική χροιά στη θεωρία της εξέλιξης, με το επιχείρημα ότι η πολυπλοκότητα των ειδών μπορεί να εξηγηθεί μόνο με την ύπαρξη του Θεού.

Οι πιστοί της Ιπτάμενης Μακαρονοτερατοθρησκείας αυτοαποκαλούνται «Πασταφαριστές».

Το δικαστήριο απέρριψε έφεση που κατέθεσε το κίνημα ενάντια σε μια απόφαση που είχε εκδοθεί πέρσι.

«Η ενάγουσα ομάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε μια θρησκευτική κοινότητα, ούτε μια κοινότητα με την κοινή έννοια της λέξης», ανέφερε το δικαστήριο με μια ανακοίνωσή του.

Οι γερμανικές εκκλησίες συχνά διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους στην είσοδο της πόλης και το κίνημα του ιπτάμενου τέρατος από μακαρόνια επιδίωξε να λάβει άδεια για να διαφημιστεί και αυτό στην πόλη.

Η σατιρική θρησκεία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2005 ως κίνημα κατά της διδασκαλίας στα σχολεία του Ευφυούς Σχεδιασμού ή Δημιουργισμού, της δοξασίας που αντιστρατεύεται τη θεωρία της εξέλιξης των Ειδών.