Το anakata.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του anakata.gr στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

ΑΝΑΚΑΤΑ
0
0
0
s2sdefault

Έκπληκτος ο Τζιχάντ αλ-Σολτάν, ψαράς στην αποκλεισμένη Παλαιστινιακή πόλη Γάζα, μάζεψε από τα δίχτυα του ένα μπουκάλι.

Ακόμα πιό έκπληκτος όμως έμεινε όταν άνοιξε το καλά σφραγισμένο μπουκάλι και είδε ότι μέσα είχε ένα μήνυμα.

«Είμαστε σε διακοπές στη Ρόδο και θα θέλουμε να μάθουμε πόσο μακριά έφθασε αυτό το μπουκάλι, ακόμα κι αν είναι απλά η διπλανή παραλία. Ευχαριστούμε που μάζεψες το μπουκάλι. Ως δώρο λάβε κάποια πανέμορφα λουλούδια», έγραφε το μήνυμα.

Το μπουκάλι είχε ταξιδέψει 800 ολόκληρα χιλιόμετρα! πριν φτάσει στα χέρια του ψαρά!

Ακόμα κι αν τα λουλούδια είχαν μαραθεί μετά το μακρινό ταξίδι στην θάλασσα, ο ψαράς καταχάρηκε που κάποιοι άλλοι άνθρωποι, έσπασαν τον αποκλεισμό της περιοχής του και επικοινώνησαν μαζί του.

«Ως ψαράς, ένιωσα ότι αυτό το γράμμα ταξίδεψε διασχίζοντας σύνορα και διεθνή ύδατα χωρίς περιορισμούς ενώ εμείς, ως ψαράδες, δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε πέρα από τα έξι μίλια. Ελπίζω μία ημέρα να γίνουμε ελεύθεροι όπως αυτό το μπουκάλι» είπε ο Σολτάν.

πηγή: Euronews