Το anakata.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του anakata.gr στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

ΑΝΑΚΑΤΑ
0
0
0
s2sdefault
Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να ωθήσουν έναν άντρα ή μια γυναίκα να «παραστρατήσει» από μια σχέση. 

Από τη βαρεμάρα και την έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης μέχρι οικονομικά προβλήματα που ενδεχομένως έχουν δημιουργήσει εντάσεις ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

logoi apistias1

Φαίνεται όμως ότι τα κίνητρα για την απιστία έχουν να κάνουν και με την ηλικία, όπως δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Sex Research.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι οι 20άρηδες απατούν κυρίως για λόγους που σχετίζονται με την ανεξαρτησία ή την εξάρτηση στη σχέση τους.

Πιο συγκεκριμένα, η πλειονότητα των νέων απατούν λόγω έλλειψης οικειότητας, για παράδειγμα λόγω κακής επικοινωνίας, όταν δεν υπάρχει «σπίθα» στη σχέση ή όταν δεν νιώθουν ότι τους αγαπούν. Από την άλλη, μπορεί να απατήσει κανείς για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, δηλαδή επειδή νιώθει ότι στο πλαίσιο της σχέσης δεν έχει την ανεξαρτησία ή την αυτονομία που θα ήθελε.

Βέβαια, όπως υπέδειξαν τα ευρήματα των ερευνητών, ο πρώτος λόγος είναι συχνότερος από τον δεύτερο (ποσοστό 76% έναντι 21% αντίστοιχα), ενώ λιγότερο συχνοί λόγοι απιστίας σε νεαρή ηλικία φάνηκε να είναι η κατανάλωση αλκοόλ και η επιθυμία για μια «συναρπαστική» εμπειρία.

«Είναι πιθανό η απιστία στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αποτελεί έναν δρόμο μέσω του οποίου το άτομο προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του ως προς την ανεξαρτησία του ή την εξάρτησή του από τους άλλους και να υποστηρίξει την προσωπική του ανάπτυξη ως άτομο» δηλώνει η Τζέρικα Νορόνα, επικεφαλής συντάκτρια της μελέτης. Με απλά λόγια, ένας 20άρης μπορεί να απατήσει επειδή θέλει να εδραιώσει την ανεξαρτησία του ως ενήλικας ή αντίθετα επειδή θέλει να θέσει τα θεμέλια για στενές διαπροσωπικές σχέσεις. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τους ερευνητές, η σύναψη ερωτικών σχέσεων, μόνιμων ή περιστασιακών (ή και των δύο ταυτόχρονα), αποτελεί κατά κάποιο τρόπο «αυτό-εξερεύνηση» της ζωής.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο govastileto.gr