Το anakata.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του anakata.gr στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

ΑΝΑΚΑΤΑ
0
0
0
s2sdefault

Αν και το αλάτι αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του νόστιμου φαγητού, η χρήση του δεν περιορίζεται στην μαγειρική.

salt000
Πολλές ιδέες και προτάσεις έχουν διατυπωθεί για την χρήση του αλατιού εκτός της μαγειρικής. Κάποιες από αυτές όμως είναι αρκετά δοκιμασμένες, σίγουρες και δίνουν πολύτιμες λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας.

Ας δούμε μερικές:

1. Καθαρίζει τον φούρνο και περιορίζει τις μυρωδιές

Το αλάτι όπως και η κανέλα αφαιρούν τις δυσάρεστες οσμές και τα λίπη του καμένου φαγητού από το φούρνο. Βάλτε αλάτι σε νερό και ψεκάστε τον φούρνο όταν είναι ακόμη ζεστός (όχι καυτός). Όταν στεγνώσει, τρίψτε τον με μία βούρτσα ή σκληρό ύφασμα.

2. Γυαλίζει τα ασημικά

Πριν τα πλύνετε, τρίψτε τα με αλάτι και θα τα δείτε να γυαλίζουν σαν καινούρια.

3. Καθαρίζει το νεροχύτη

Ρίξτε ένα μείγμα από νερό και μπόλικο αλάτι στο νεροχύτη σας. Θα εξαφανίσει τις οσμές των σωληνώσεων και θα καθυστερήσει τη συγκέντρωση των λιπαρών υπολειμμάτων στο εσωτερικό των σωλήνων

4. Βοηθά να μην μείνει ο λεκές από κρασί

Αρχικά σκουπίστε με χαρτί κουζίνας όσο γίνεται περισσότερο από το κρασί που χύθηκε και σκεπάστε το λεκέ με αλάτι. Το αλάτι θα απορροφήσει το υπόλοιπο κρασί. Μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό ή αν πρόκειται για χαλί, τρίψτε το αλάτι και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.