Το anakata.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του anakata.gr στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

ΑΝΑΚΑΤΑ
0
0
0
s2smodern
Ένα κλασσικό φαγητό, που όμως το δεντδρολίβανο με το θυμάρι του δίνουν μια ξεχωριστή γεύση
 
kotopoulos laxanika
Υλικά:

500 gr καρότα

600 gr πατάτες

1 σκελίδα σκόρδο

5 κλωνάρια φρέσκο

δενδρολίβανο

ελαιόλαδο

1 ολόκληρο κοτόπουλο

1 λεμόνι

5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.

Κόψε τα καρότα και τις πατάτες, λιώσε το σκόρδο και αφαίρεσε τα φύλλα του δενδρολίβανου από τα κλωνάρια τους και ριξ' τα όλα σε ένα ταψί.

Ανακάτεψε τα υλικά καλά με λάδι και αλατοπίπερο.

Άλειψε το κοτόπουλο με λίγο λάδι και αλατοπίπερο και γέμισέ το με το λεμόνι ολόκληρο και το θυμάρι.

Τοποθέτησε το κοτόπουλο πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και ψήσε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Ανακάτεψε τα λαχανικά και με ένα κουτάλι ράντισε το κοτόπουλο με τους ζωμούς του φαγητού και ξαναβάλε στο φούρνο για άλλη μισή ώρα, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο αφαίρεσέ το από το ταψί και άσε τα λαχανικά να μαγειρευτούν για πέντε λεπτά ακόμη, ώστε να ξεροψηθούν.

Σκέπασε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και άσε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το κόψεις.