Το anakata.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του anakata.gr στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

ΑΝΑΚΑΤΑ
0
0
0
s2sdefault
Από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, οι τουρίστες που επισκέπτονται το Λονδίνο δεν έχουν την ευκαιρία να ακούσουν το εμβληματικό ρολόι Big Ben να χτυπάει.
 
bigben
Ο πύργος καλύφθηκε με σκαλωσιές καθώς άρχισαν εργασίες αποκατάστασης. Σύμφωνα με τους New York Times, “οι ομάδες συντήρησης έχουν εντοπίσει προβλήματα στον μηχανισμό και στο εκκρεμές του ρολογιού που απειλούν τη σωστή λειτουργία του. Το ρολόι θα αφαιρεθεί κομμάτι κομμάτι για να καθαριστεί και να επισκευαστεί”.

Αυτή είναι η τρίτη φορά στην 157ετή ιστορία του Big Ben που δεν θα χτυπάει. Ωστόσο, το BBC αναφέρει ότι θα χτυπάει μόνο σε σημαντικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Η επαναλειτουργία του εκτιμάται ότι θα γίνει το 2021.