Το anakata.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του anakata.gr στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

ΑΝΑΚΑΤΑ
0
0
0
s2sdefault

Μαλλιά γεμάτα κόμπους που δεν χτενίζονται με τίποτα και εάν χτενιστούν φουντώνουν και δεν… συμμορφώνονται με τίποτα! Αυτό είναι το παράξενο Σύνδρομο των Αχτένιστων Μαλλιών από το οποίο πάσχουν 100 μόλις άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανάμεσά τους και η 7χρονη Shilah Yin από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η μικρή γεννήθηκε με ατίθασα μαλλιά αλλά οι γονείς της δεν αντιλήφθηκαν αμέσως το πρόβλημα, ούτε γνώριζαν για το σύνδρομο μέχρι το περασμένο έτος, θεωρώντας απλώς πως η κόρη τους είχε παράξενα μαλλιά.

axtenistos4

Το κορίτσι παρατήρησε τα ασυνήθιστα μαλλιά του όταν ήταν περίπου 4 ετών, αφού άρχισε να δέχεται μεγάλη προσοχή από άλλα παιδιά και ενήλικες. Αυτό την έκανε να νιώθει άβολα στην αρχή, αλλά αφού οι γονείς της της είπαν ότι ήταν ξεχωριστό, δέχτηκε τη μοναδική της εμφάνιση. Τα απείθαρχα μαλλιά της θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα και πολύ χρόνο, κάτι με το οποίο ασχολείται καθημερινά η μητέρα της.

axtenistos1

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, το εν λόγω σύνδρομο εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και είναι πιο συχνό σε παιδιά με ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Η κατάσταση πιστεύεται ότι είναι γενετική -αν και κανένας στην οικογένεια του Shilah δεν είχε κάτι παρόμοιο- και οι επιστήμονες αναφέρουν ότι προκαλείται από ορισμένα γονίδια που εμπλέκονται στο σχηματισμό των τριχών. Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, η υφή των μαλλιών τους γίνεται συνήθως πιο μαλακή και μερικές φορές επιστρέφει στο φυσιολογικό.

axtenistos2